Chateau St. Gerlach

Chateau St. Gerlach – Valkenburg aan de Geul, Nederland

Belangrijkste service: Taxaties
Locatie: Valkenburg aan de Geul, Nederland
Product: Vastgoedtaxatie

Project beschrijving: Château St. Gerlach bestaat uit een kasteelhotel op vijfsterren niveau met onder meer 113 hotelkamers/suites, een ontbijtsalon en een hoogwaardig à la carte restaurant. Horwath HTL heeft opdracht gekregen voor een actuele taxatie van de grond en het vastgoed van heel Château St. Gerlach.

Horwath HTL aanpak: De kwaliteit van het product is van groot belang voor de financiële mogelijkheden van een hotel in de markt. Het taxatierapport bevat daarom analyses van onder meer de indeling, duurzaamheid en niveau van het hotel. De daaropvolgende locatieanalyse analyseert de nabijheid van voorzieningen en de bereikbaarheid. Zelfs als de locatie sterk is, kan de toekomstige resultaten ondermaats zijn wanneer er sprake is van grote concurrentie. Om dit in kaart te brengen is een volledige aanbodsanalyse uitgevoerd met identificatie van primaire en secundaire concurrenten. De vraaganalyse bevat een kwantitatieve berekening van de historische en huidige vraag alsmede de verwachtingen van de ontwikkelingen van de vraag.

De marktwaarde is bepaald volgens de RICS-standardaarden, waarvoor Horwath HTL gecertificeerd personeel in dienst heeft. Op basis van de bevindingen uit een grondige analyse is een indicatie gegeven van de verwachte omzetresultaten. Dit vormde de basis van de contante waarde berekening volgens de Discounted Cash Flow methode.

Project status: De rapportage is gehanteerd door de bank als onderbouwing bij het verlenen van financiering.