Nature Eco-Resort België

Nature Eco-Resort België

Date: 6. maart 2020

YOUR NATURE Eco-Resort in België

Alles wat u moet weten over het onderzoeken van het potentieel van een site.

Magali Marco, director Health & Wellness bij Horwath HTL France, heeft een tweetalige (Frans en Engels) Business Case geschreven voor www.senseofwellness-mag.com over de belangrijkste lessen die kunnen worden geleerd bij het opzetten van een Eco-Resort.

Antoing, België: 280 hectare meren en bossen in een beschermde natuurlijke omgeving. Dit is de setting waarin het YOUR NATURE eco-resort in het najaar van 2020 voor het publiek opengaat met een exclusieve vakantie- en vrijetijdsbeleving. Met een absolute premium positionering en een 100% milieuvriendelijke aanpak met betrekking tot zowel bouw als exploitatie, zal het resort, dat verwacht 200.000 bezoekers per jaar te verwelkomen, accommodaties, restaurants, winkels en een selectie van recreatieve activiteiten bieden (boerderij, manege, boomtop avonturenparcours, fietsen, watersporten, golf, boogschieten, zwembaden). Het enige dat ontbreekt, is een spa om dit aanbod te voltooien en de bezoekers nog meer te verrassen!

Ja, maar waar moet de spa worden geplaatst om de zichtbaarheid en de frequentie van klantbezoek te optimaliseren? Wat is het aanbod dat zowel de gevarieerde klantenkring van de site als off-site bezoekers zal aantrekken? Welke inkomsten en kosten zijn te verwachten van deze wellnessactiviteit? Wat is het spa-ontwerp dat het beste het imago EN de rentabiliteit garandeert? Dit waren de belangrijke uitdagingen waarmee het YOUR NATURE-team werd geconfronteerd en de reden waarom ze volledige en uitgebreide ondersteuning zochten voor de validatie van de positionering en het potentieel van de spa. Het was met veel enthousiasme dat we onze ervaring in deze sector deelden en een gedetailleerd overzicht gaven voor inzicht en perspectief op dit project. Exclusief voor Sense of WELLNESS kunnen we de belangrijkste lessen onthullen die uit deze businesscase kunnen worden getrokken. ‘

Download het rapport hier.