Updated! Tourism & Hospitality Sector Assistance (V.4)

By Marco van Bruggen on 29. mei 2020

Industry Report: Country Specific Assistance benefiting the Tourism and Hospitality Sector (Vers.4)

De wereldeconomie staat onder enorme druk door de gevolgen van het COVID 19-virus. Alle industrieën en alle sectoren worden getroffen, maar geen sector harder dan de gastvrijheidsbranche.

Hospitality is van nature volledig afhankelijk van het vrije verkeer van mensen, en een afname van de vraag van deze omvang is nog nooit eerder ervaren. Hotels, restaurants, luchtvaartmaatschappijen, resorts, bars en alle andere bedrijven gerelateerd aan reizen en toerisme zijn tot stilstand gekomen.

Ongeveer 20 jaar geleden zagen veel volwassen samenlevingen een gedragsverandering. Deze verschuiving was dat gezinnen en individuen meer uitgeven aan reizen en ervaringen dan aan huishoudelijke artikelen.

Een positieve bijkomstigheid van deze crisis is dat voor het eerst reizen en toerisme specifiek worden genoemd als een industrie die van vitaal belang is in een functionerende economie. De werkelijkheid is dat veel economieën een aanzienlijk aandeel, zo niet het grootste deel van hun BBP, ontlenen aan aan reizen en toerisme gerelateerde activiteiten.

Veel regeringen erkennen dit en hebben buitengewone maatregelen genomen om deze bedrijven te beschermen. Er wordt erkend dat deze bedrijven, zeker op korte termijn, moeten worden stilgelegd en ondersteund in plaats van te worden gesloten. Dit is zakelijk gezien heel logisch, aangezien de kosten en de tijd die nodig is om deze bedrijven weer op een efficiënt niveau te brengen, veel hoger zijn. Dit is er natuurlijk op gebaseerd dat de uitzonderlijke omstandigheden ongeveer drie maanden duren, in plaats van zes maanden of langer.

Het zal natuurlijk geen verrassing zijn om te zien dat sommige regeringen meer steunen dan andere. Dit is om verschillende redenen, niet in de laatste plaats waarvan sommige landen de vereiste ondersteuning niet kunnen betalen.

Hotel and Hospitality Sector Assistance Report

We hebben besloten om deze maatregelen per branche per land te verzamelen, zodat we een benchmark voor beste praktijken kunnen maken die de verschillende benaderingen laat zien. Hopelijk kunnen we, zodra deze crisis voorbij is, kijken naar de verschillende maatregelen die zijn genomen en uitzoeken welke het meest effectief was en waarom. Het zou geweldig zijn als dit de laatste crisis in ons leven was, maar het lijkt waarschijnlijker dat dit niet het geval zal zijn. Zolang we zoveel mogelijk leren over hoe we hele economieën en industrieën in leven kunnen houden, wat werkt en wat niet werkt, zullen we veel beter in staat zijn om met de volgende om te gaan.

Ons doel is om dit rapport wekelijks bij te werken naarmate we meer informatie krijgen. Deel dit rapport alsjeblieft, en houd deze site in de gaten voor nieuwe edities.

We hebben een vergelijkende compilatie gemaakt van de ondersteunende maatregelen die door verschillende landen zijn genomen voor de hotelsector en voor het toerisme. De compilatie zal worden bijgewerkt met informatie uit andere landen, zodra sectorspecifieke informatie beschikbaar komt.

Bezoek onze publicaties voor andere rapporten met betrekking tot de COVID 19-crisis.

 

Marco 1

About the author

Marco van Bruggen mvanbruggen@horwathhtl.com