Rapport: GOSTA 2018 – Golfbaanstatistieken

By Marco van Bruggen on 27. juni 2019

GOSTA 2018 rapport

Horwath HTL, NVG en NGF presenteren het GOSTA 2018 rapport, de Nederlandse golfbaanstatistieken.

In 1995 heeft Horwath HTL het initiatief genomen om in samenwerking met NVG een GOSTA rapport uit te brengen, in navolging van het HOSTA rapport met HOtel STAtistieken dat al meer dan 40 jaar door Horwath HTL wordt uitgebracht. Het onderzoek heeft zes keer eerder plaatsgevonden, voor het laatst in 2010.

 

Door de opgebouwde historie kunnen voorzichtige trendanalyses gemaakt worden. Evenals bij de vorige uitgave, heeft het hoge aantal deelnemers het mogelijk gemaakt om een uitsplitsing te geven van statistieken naar zowel 9-holes als 18-holes golfbanen. Bovendien zijn statistieken over 27-holes banen opgenomen. Door de goede en bijzonder gewaardeerde samenwerking tussen de NVG en de NGF heeft wederom een groot aantal golfbanen deelgenomen aan het onderzoek, waaronder ook veel niet-commerciële banen.

De inhoud van dit zevende GOSTA rapport heeft een vergelijkbare opbouw van de inhoud ten opzichte van de vorige edities. Naast de uitwerking van de exploitatiecijfers is tevens een kwalitatieve uitwerking opgesteld, die op een aantal zaken wat dieper ingaat.

Horwath HTL bedankt die clubs en exploitanten, die bereid zijn geweest om de gegevens op de gevraagde wijze aan te leveren, alsmede de besturen en directie van de NVG en NGF voor hun onmisbare steun en medewerking.

Het GOSTA 2018 rapport is te verkrijgen via het bestelformulier.

Marco 1

About the author

Marco van Bruggen mvanbruggen@horwathhtl.com