Geschiedenis van Horwath HTL

Horwath HTL (Hotel Tourism Leisure) is ‘s werelds grootste adviesbureau in de gastvrijheidsbranche, met 50 kantoren die wereldwijd lokale expertise bieden. Sinds 1915 verzorgt Horwath HTL onafhankelijk en specifiek advies voor onze cliënten. Horwath HTL wordt erkend als de grondlegger voor het Uniform Rekeningschema in het midden van de vorige eeuw, dat sindsdien is uitgegroeid tot de boekhoudstandaard voor de gehele gastvrijheidsbranche.

Horwath HTL is al bijna 100 jaar actief in de gastvrijheidsindustrie, en is daarmee ’s werelds langst bestaande adviseursnetwerk voor hotels en toerisme. Onze geschiedenis begint in 1915, toen de twee gebroeders Horwath vanuit Hongarije aankwamen in New York. Al snel hadden ze een reputatie opgebouwd als dé boekhoudkundigen voor iedereen die bij de hotellerie betrokken was.

Horwath HTL is onderdeel van Crowe Horwath International, een netwerk van accountants en management consultants opgericht in New York in 1915. Dit netwerk wordt gezien als een van de top 10 zakelijke dienstverleners wereldwijd. Crowe Horwath International heeft kantoren in bijna 600 steden in 114 landen en een jaarlijkse omzet van meer dan 3 miljard dollar.

Hoewel Crowe Horwath inmiddels veel specialisaties biedt, is onze hotelexpertise één van de langst bestaande. Sinds het opstellen van het Uniform Rekeningschema heeft Horwath verschillende boeken en studies gepubliceerd over de hotellerie, waaronder Hotel/Motel Development (1984, in samenwerking met Urban Land Institute), het standaardwerk over de geschiedenis en complexiteiten van de hotellerie en het ontwikkelingsproces.

Door de jaren heen is Horwath HTL uitgegroeid tot het meest vooraanstaande adviesbureau voor de hotel-, toerisme- en leisurebranche door uitgebreide ervaring en expertise met projecten wereldwijd, in een combinatie van gedetailleerde lokale kennis en internationaal begrip. Onze focus op onze rol als onafhankelijk adviseur zorgt ervoor dat zowel onze cliënten als derde partijen kunnen vertrouwen op onze rapportages en adviezen.

Horwath HTL is betrokken bij projecten in alle fases van de levenscyclus van bedrijven en organisaties in de HTL sector, voor cliënten variërend van familiebedrijven tot ’s werelds meest prominente hotelketens, ontwikkelaars, financiers, investeerders, overheidsorganisaties en industriële bedrijven. Dankzij de toegang tot de gespecialiseerde kennis en vaardigheden van onze kantoren, gevestigd in de belangrijkste steden over de gehele wereld, kunnen we onze cliënten een breed, internationaal perspectief bieden voor hun projecten, en toegang bieden tot ons wijde netwerk van contacten in de gastvrijheidsbranche. Daarnaast maken we gebruik van de Horwath HTL International Database, de grootste en meest complete database op het gebied van hotellerie en toerisme wereldwijd. Dankzij de strenge criteria van Crowe Horwath International houden we ons aan de hoogste standaarden voor dienstverlening, die worden gemonitord met behulp van een krachtig en helder systeem van kwaliteitscontroles door onze ervaren adviseurs.